Categories
Transferència

Projecte BIA11/21: Impacte del canvi climàtic en la composició química del raïm a Mallorca: acumulació de sucres i acidesa.

S’avaluarà l’efecte de la variació climàtica al llarg de les últimes dècades a Mallorca i el seu efecte sobre els principals paràmetres de qualitat del raïm, fent especial èmfasi en l’acumulació de sucres i l’evolució de l’acidesa del most. Els objectius principals del projecte són:

i) Estudiar l’evolució en el temps dels índexs climàtics en les zones vitivinícoles de Mallorca.
ii) Avaluar l’evolució i/o canvis en el temps dels principals paràmetres de qualitat del raïm.
iii) Relacionar els canvis en els índexs climàtics amb l’evolució dels paràmetres de qualitat en diferents varietats.
iv) Estudi de diferents opcions d’adaptació i mitigació dels efectes negatius del canvi climàtic en la composició química del fruit.

Els resultats principals d’aquest projecte es publicaran durant el primer trimestre de 2024 i es podran descarregar gratuïtament a la pàgina web del INAGEA accedint a l’enllaç