Dr. Manuel Miró Lladó

Organigrama

Dr. Manuel Miró Lladó

DEPARTAMENT DE BIOLOGIA DE LA UIB

Catedràtic d’Universitat de l’àrea de Química Analítica

Resum del currículum

Manuel Miró és llicenciat en Ciències Químiques (1998) i doctor en Química Analítica (2002) per la Universitat de les Illes Balears. Va realitzar estades de recerca postdoctorals a la Universitat Tècnica de Berlín, la Universitat Politècnica de Dinamarca i la Universitat Agrícola de Viena (BOKU). Actualment és catedràtic d’universitat de Química Analítica (des de setembre de 2017), investigador principal del grup FI-TRACE (www.fitrace.es) i professor convidat de la Universitat Carolina de Praga (República Txeca) des de juliol de 2014. És membre de la Subcomissió de Processos Químics i Biofísics en el Medi Ambient de la Divisió de Química i Medi Ambient (Divisió VI) de la IUPAC. Cal destacar que té 4 quinquennis i sexennis reconeguts.

Des de l’any 2007 és editor de la revista Analytica Chimica Acta (Elsevier) de la secció d’articles de revisió i tutorials, i des de 2016 és editor associat de l’Encyclopedia of Analytical Science, 3a edició, Elsevier.

Ha publicat 222 articles/publicacions científiques, 112 com a autor corresponsal, incloent-hi 12 capítols de llibre i dos pròlegs, amb un índex h=43, i devers 6.000 cites. Cal destacar les 25 publicacions a la prestigiosa revista Analytical Chemistry de la Societat Química Americana.

Ha impartit 72 conferències orals (57 de les quals com a convidat) en congressos internacionals en el camp de la química analítica, preparació de mostra, miniaturització, nanotecnologia i automatització basada en mètodes de flux. Ha presentat 194 comunicacions en forma de pòsters en congressos internacionals.

Ha dirigit 10 tesis doctorals en universitats nacionals i internacionals (Universitat Politècnica de Dinamarca, Universitat de Mahidol de Tailàndia, Universitat de Chiang Mai i Universitat Federal de Bahia del Brasil). Ha participat en 36 projectes nacionals i internacionals (p. ex., a la Universitat de Melbourne i a la Universitat Carolina de Praga de la República Txeca), en 18 dels quals ha estat IP. Els seus interessos en recerca se centren en el desenvolupament de mètodes automàtics per a la separació i preconcentració de nivells traça de contaminants ambientals en mostres