Dr. Jaume Flexas Sans

Organigrama

Dr. Jaume Flexas Sans

DEPARTAMENT DE BIOLOGIA DE LA UIB

Catedràtic de l’àrea de Fisiologia Vegetal

Resum del currículum

Jaume Flexas és Catedràtic a la Universitat de les Illes Balears (UIB), on treballa des de 2001. Va ser Vice-Degà de la Facultat de Ciències de 2007 a 2011. Imparteix regularment docència en Grau, Doctorat i programes de Màster en la UIB, i ha participat sovint en diversos programes de doctorat d’altres universitats espanyoles, i organitzat cursos internacionals en la UIB, Universitat de Concepción (Xile) i Wageningen University (Països Baixos). Entre 2012 i 2017 va ser adjunt de l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva (ANEP) i l’Agència Estatal de Recerca, les agències estatals responsables de l’avaluació de projectes científics.

Les seves recerques s’han publicat en més de 200 articles científics així com capítols de llibre, aconseguint un índex “h” de 77, i diverses distincions i premis, incloent el Premi Sabater (2005, Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal) i el Young Scientist FESPB Award al millor científic jove (menor de 35) en fisiologia vegetal (2006, Federation of European Societies of PlantBiology). Des de Setembre de 2005 és un Web of Science Most Cited Author (entre l’1%) en les categories ‘Plant and Animal Sciences’ i ‘Environment/*Ecology’. Més de 30 dels seus articles han estat identificats per ISI com ‘HighlyCited’, ‘Hot, ‘FastBreaking’ i/o ‘Research Front’. Des de 2014 ha estat inclòs tots els anys ininterrompudament en la llista ‘Highly Cited Authors’ (Clarivate), que identifica els investigadors més influents de qualsevol disciplina científica.

Ha supervisat diversos estudiants de Doctorat i investigadors postdoctorals, realitzat estades de recerca en múltiples llocs a escala global, i establert multitud de col·laboracions internacionals, de manera que les seves publicacions inclouen més de 250 coautors de més de 30 països. Alguns dels seus col·laboradors més habituals anés de la UIB i INAGEA són: Joseph Berry (Stanford, USA), Barry Osmond (Australian National University), Hans Lambers (University of Western Austràlia), ÜloNiinemets (University of Tartu, Estònia), Francesco Loreto (CNR Firenze, Italy), Rafael Coopman (Universitat Austral, Xile), Antonio Diaz-Mirall (IRNAS, Sevilla). També és editor i/o revisor per a més de 100 revistes internacionals i agències de recerca.