Dr. Joan Josep Estrany Bertos

Organigrama

Dr. Joan Josep Estrany Bertos

DEPARTAMENT DE GEOGRAFIA DE LA UIB

Professor Titular d’Universitat, àrea de Geografia Física

Resum del currículum

Dr. Joan Estrany Bertos, Inca, Mallorca -1976, professor Titular d’Universitat de Geografia Física, director del Departament de Geografia de la UIB i també de l’Observatori de Riscos Naturals i Emergències de les Illes Balears (https://riscbal.uib.cat).

Desenvolupa recerca científica centrada en la hidrologia de cursos fluvials, la mesura de l’erosió en ambients mediterranis i, especialment, transferència de coneixement en gestió de riscos naturals a les Illes Balears. A la vegada, imparteix docència en Geografia Física a la Universitat de les Illes Balears d’ençà el 2007.

Amb aquest rerefons, l’Observatori de Riscos Naturals i Emergències de les Illes Balears -RiscBal, té com a objectiu principal el desplegament i gestió d’una infraestructura tecnològica basada en una xarxa de monitoratge ambiental – RiscBal-Control, desplegada a les Illes Balears per controlar els riscos d’inundació, incendis, moviments gravitacionals i riscos climàtics que permet la creació del sistema d’alerta primerenca – RiscBal-Alertes, mitjançant dades en temps real i modelització.

Més informació a https://riscbal.uib.cat