Dr. Juan Antonio Vives Vallés

Organigrama

Dr. Juan Antonio Vives Vallés

DEPARTAMENT DE DRET PRIVAT

Professor contractat Doctor

Resum del currículum

Enginyer Tècnic Agrícola (Dipl.) i Llicenciat en Dret per la Universitat de les Illes Balears (Palma, Espanya); Enginyer Agrònom (Lic.) per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (Lleida, Espanya); Màster (menció de qualitat) per l’IREC, institució mixta CSIC-UCLM-JCCM (Ciudad Real, España); Executive MBA (màster oficial) per IE Business School (Madrid, Espanya); i LL. M. a Intel·lectual Property and Competition Law pel Munic Intel·lectual Property Law Center (institució mixta liderada pel Max Planck Institute for Innovation and Competition de Munic, i participada, a més, per la Universität Augsburg, la Technische Universität München i la George Washington University Law School). Es va doctorar en Dret a i en Biologia de les Plantes per la Universitat de les Illes Balears. També ha rebut formació en Dret de la Propietat Industrial i de la Protecció de les Obtencions Vegetals per: KIPO-OMPI-KAIST-KIPA, UPOV-OMPI, Wageningen University & Research – Naktuinbouw (Servei d’Inspecció d’Horticultura dels Països Baixos) ), etc.

Com a investigador, es va especialitzar en la recerca interdisciplinària entre l’Agronomia/Biologia i el Dret, centrant-se en el Dret de la propietat industrial en l’àmbit agroalimentari i el Dret sobre la biotecnologia vegetal i la bioseguretat. Ha estat investigador convidat i becari postdoctoral al Max Planck Institute for Innovation and Competition (Munic, Alemanya); becari a l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals (CPVO) (Angers, França); becari al Departament de Plant Breeding de la Swedish University of Agricultural Sciences (Alnarp, Suècia), gràcies al programa STSM de l’EU COST Action CA18111 de la UE; i investigador convidat a Naktuinbouw (Roelofarendsveen, Països Baixos). Sota el programa de l’OCDE Co-operative Research Programme: Sustainable Agricultural and Food Systems 2022 Fellowships, ha estat investigador visitant a la CPVO (Angers, França), investigador convidat de la Facultat de Dret de la Humboldt-Universität zu Berlin (Alemanya) , i visiting research fellow de l’Oxford Intellectual Property Research Centre (OIPRC) de la Facultat de Dret de la Universitat d’Oxford. Ha estat visiting research fellow de l’OIPRC de la Universitat d’Òxford dos cops més.

Compta amb articles, capítols de llibre, i monografies, a revistes i editorials nacionals i internacionals. Ha estat “Guest Associate Editor” a la secció de fitomillorament de la revista internacional Frontiers in Plant Science. Ha coeditat un llibre col·lectiu (2020, Frontiers Media) i n’ha dirigit un altre (2022, Thomson Reuters Aranzadi). Ha estat Investigador Principal (IP) d’una acció especial del Govern de les Illes Balears i és IP d’un projecte del Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya, tots dos sobre Dret de la Propietat Industrial, i ha participat a més a més en projectes nacionals i internacionals , i estat beneficiari de beques i ajuts competitius internacionals tant de recerca com de formació. En l’àmbit de les seves línies de recerca, ha prestat assessorament al Govern de les Illes Balears, així com, en el marc de les seves estades o de la seva activitat a l’estranger, a les diferents institucions i/o centres de recerca internacionals no universitaris que l’han acollit. Membre i primer director del Laboratori Interdisciplinari d’Innovació Agrària (LIA) de la Universitat de les Illes Balears (https://lia.uib.eu/). Va promoure la creació i també co-coordina la xarxa internacional de recerca Intellectual Property in Agriculture (https://ipagri.uib.eu/), constituïda per 8 institucions de recerca d’Espanya, Itàlia, Polònia, Suècia i Colòmbia; així com un conveni entre l’INAGEA, l’Oxford Intellectual Property Research Centre (OIPRC) de la Facultat de Dret de la Universitat d’Oxford, i l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals, enfocat a la recerca sobre varietats vegetals i indicacions geogràfiques. Des de principis del 2019 és membre del Legal Expert Group de l’Observatori de l’European Union Intellectual Property Office (EUIPO).

Acreditat a TU, compta amb un sexenni de recerca (CNEAI) i dos quinquennis. Desenvolupa la seva activitat docent a la Universitat de les Illes Balears, i ha impartit docència a nivell internacional de postgrau i de doctorat.