Categories
Presència als mitjans

Un nou material replica les membranes humanes per l’estudi de la absorció intestinal de medicaments i contaminants

Un equip d’investigadors de la Universitat de les Illes Balears  liderat pel Dr. Manuel Miró, investigador de INAGEA  en col·laboració amb  la Universitat de València, ha sintetitzat un nou material químic que simula de manera artificial la composició de les membranes de les cèl·lules humanes i que permet predir com els medicaments i contaminants emergents poden passar a través de les membranes intestinals sense necessitat d’haver de fer proves en animals vius.
La recerca s’explica en un article publicat recentment en la revista Analytical Chemistry, de la American Society of Chemistry. LINK paper

Imitant el cos humà;

S’ha avaluat la síntesi de nous materials que contenen monocapes fines de fosfolípids, bicapes de fosfolípids o petites vesícules de fosfolípids amb un potencial ús com a material biomimètic per a predir com les substàncies interaccionen i es mouen a través de l’intestí, i són equiparables a costosos models in vivo que s’utilitzaven abans. Aquest estudi obre noves possibilitats per a mètodes ràpids de prova en laboratori per a avaluar com es comporten les substàncies químiques quan les ingerim, especialment aquelles que són preocupants pel seu impacte en la salut humana i en l’entorn. Així, el descobriment obre la porta al disseny de nous medicaments i també a entendre millor com uns certs contaminants poden afectar la nostra salut i a l’entorn. És un pas endavant en el camp de la recerca biomèdica i de la protecció del medi ambient.

Les fletxes indiquen la posició dels liposomes ancorats