Categories
Transferència

XI Congrés Internacional de l’EMCA: una visió innovadora en el control de vectorsUns ponents destacats i un programa enriquidor marquen aquest esdeveniment a la Universitat de les Illes Balears.

Per als científics i professionals de l’entomologia és una oportunitat única participar en l’XI Congrés Internacional de l’Associació Europea de Control de Mosquits (EMCA), programat del 7 al 10 de novembre de 2023 a Palma. L’epicentre d’aquesta trobada, on es desenvoluparan les sessions, serà el campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB), concretament l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, que proporcionarà un entorn acadèmic per a la discussió i l’intercanvi de coneixements.

En aquesta edició, el congrés porta per títol «Configurant el futur del control de vectors a Europa». Han organitzat la reunió el doctor Carles Barceló i el catedràtic doctor Miguel Á. Miranda, investigadors del grup de recerca en Zoologia Aplicada i de la Conservació i de l’INAGEA de la UIB. A més, compta amb el lideratge del doctor Francis Schaffner, president de l’EMCA, i de l’equip de direcció de l’Associació.

La jornada presentarà una sèrie de ponents convidats de gran prestigi, entre els quals s’inclouen la doctora Alexandra Chaskopoulou, investigadora entomòloga del Departament d’Agricultura dels Estats Units, el doctor David T. Dyjack, director executiu de l’Associació Nacional de Salut Ambiental dels Estats Units (NEHA), la doctora Lucía García-San Miguel Rodríguez-Alarcón, del Centre de Comunicació d’Alertes Sanitàries del Ministeri de Sanitat d’Espanya, i la doctora Florence Fouque, entomòloga mèdica, científica i punt focal per a vectors de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El programa abastarà un ampli espectre de temes, des de la vigilància i el maneig d’espècies de mosquit invasores i altres grups de vectors fins a les millors pràctiques per al control de mosquits i la gestió de biocides. A més, s’exploraran conceptes de ciència ciutadana i participació comunitària en la vigilància i el control de mosquits, juntament amb reptes i perspectives en l’àmbit de la salut pública.

Al congrés hi assistiran 190 participants de 32 països i s’hi presentaran 116 comunicacions científiques. La reunió compta, a més, amb el suport de quinze empreses, de les quals set presentaran els seus productes o tecnologies per al control dels mosquits. Per altra banda, l’Ajuntament de Palma també dona suport a la reunió i participarà en una demostració tècnica del control de mosquits en una barriada de la ciutat.

La reunió inclou, a més, un curs de formació internacional que es durà a terme el 6 de novembre sobre la identificació d’insectes no diana en les captures de mosquits i sobre mètodes d’avaluació de repel·lents de mosquits. També inclou un seminari amb el patrocini de l’OMS sobre l’organització de centres de referència per al control de mosquits i un seminari organitzat per l’EMCA sobre bones pràctiques en el control de mosquits.

L’XI Congrés Internacional de l’EMCA s’erigeix com un esdeveniment imprescindible per a aquelles persones interessades en el control de vectors, l’entomologia i la salut pública. Per obtenir-ne informació addicional, us convidam a visitar el lloc web oficial del congrés: <LINK>.